Betfair

Това е една от водещите букмейкърски къщи в Европа и Света. Още с появата си Betfair преобърна представите на света за спортните залагания с главата надолу и отправи сериозно предизвикателство към традиционните букмейкъри с технологичните си предимства като по-високи коефициенти и възможността да залагаш че нещо няма да се случи. След проведено от нас проучване се спряхме на следните често задавани по-долу въпроси за Betfair, които ще помогнат на всеки нов играч да се ориентира в света на борсата за залози:

1.Какво в крайна сметка е Betfair? Вид като един пазар на хора които искат да търгуват със залози дали едно спортно събитие ще се случи или няма да се случи или по просто казано борса за залози.

2.Възможно ли е да залагам само ‘ЗА’ в Бетфеър, както при всеки традиционен онлайн букмейкър. Да това е възможно и защо не? Дори да залагате само ‘ЗА’ определено спортно събитие да се случи ще получите коефициенти средно с 20% по високи от останалите сайтове за залози онлайн

  1. Какво всъщност е новото ? Ами т.нар LAY( или ‘СРЕЩУ’) залог е този който прави Betfair да се различава от останалите. Това е възможността да заложиш че определено събитие от футболни мачове, тенис срещи, конни състезания и т.н. няма да се случи.

  2. Какво е matched bet (посрещнат залог)? Поради факта че това е борса за залози всеки залог се нуждае от продавач и купувач или на езика на Бетфеър backer (който залага ‘ЗА’) и layer (който залага срещу определено събитие). Когато за определен залог има и backer и layer на един и същ коефициент залога се нарича ‘matched’ (посрещнат). Работата на на борсата за залози Betfair е бързо да свърже двойките играчи които искат да заложат ‘ЗА’ и СРЕЩУ определено събитие, така че в крайна сметка само някой друг залог да остане без покритие. Нормалното е количеството пари заложени за и против да не е еднакво така че в крайна сметка някой залози да останат непосрещнати или покрити.

  3. Какво всъщност е залог lay (СРЕЩУ)? Ами това си е залог че нещо няма да се случи. Да речем че във футболната среща по долу играч в Betfair залага back (‘ЗА’) че домакина ще победи (резултат 1) с 10 Евро на коефициент 3.1. При победа на Дортмунд той ще спечели 21 евро и ще си запази залога от 10 Евро. При реми или победа на гостите той ще загуби залога си от 10 Евро.

Ако обаче той реши да заложи lay (‘СРЕЩУ’) събитието Дортмунд да победи и заложи същите 10 Евро на коефициент 3.30 нещата стават малко по сложни. Тогава той ще спечели 10 Евро ако Байерн победи или мача е реми, но ще трябва да се бръкне с 23 Евро с които да плати на играчите заложили ‘ЗА’ победата на Дортмунд. Имайте впредвид че печалбите и в двата случая е взета в предвид комисионната на Бетфеър която е 5% от печалбата.

  1. А какви са всички тези сини и розови кутийки ? Сините кутийки са със коефициенти backers (залози ‘ЗА’). Най често избираните залози са винаги на най-горния ред, а останалите следват надолу според предложените коефициенти за тях. Колоната от сини кутийки най-близо до центъра показва средните коефициенти при които има залози които очакват да бъдат matched (посрещнати). Под коефициентите са посочени и залози за колко пари очакват да бъдат посрещнати.

  2. Мога ли да предложа собствени коефициенти в Betfair ? ДА! Точно това е голямото предизвикателство. Всеки играч в Betfair може да предложи залог по коефициент който желае. Въпроса е единствено те да бъдат до толкова разумни че да се намери някой който да ги посрещне и да заложи ‘ЗА’ или ‘СРЕЩУ’ тях. Например залог от 5.00 за Германия да бие Малта на футбол ще остане unmatched (непокрит). Това се отнася в еднаква степен и за back (‘ЗА’) и за lay (‘СРЕЩУ’) залозите. Ако например backer реши да поиска коефициент който в момента никой друг не предлага неговия залог ще остане непокрит докато не се намери някой да заложи срещу него на същия коефициент. Например в по-горния случай някой може да поиска коефициент от 5.00 за победа на Дортмунд, но докато не се намери някой да сложи срещу победата на Дортмунд за същия коефициент залога му ще остане непокрит.

  3. Мога ли да използвам Betfair като нормален букмейкър? За новобранците в борсата за залози даже е препоръчително да пробват Betfair за известно време като нормален букмейкър докато разберат как работи системата. Някой от тях може и да решат никога да не си създават грижи и да залагат ‘СРЕЩУ’. Betfair предлага специален експресен изглед за играчите които просто искат да се възползват от отличните коефициенти в борсата за залози (както вече споменахме те са с до 20% по-високи примерно от коефициентите в unibet). В него се показват различните видове залози на различни спортни събития заедно с коефициентите за залог ‘ЗА’ налични в сините кутийки.

  4. Каква е следващата стъпка след като разбера как работи Betfair? Борсата за залози предлага необятни възможности за да се правят пари посредством най–различни стратегии за търговия (trading) със залози. По въпроса има доста сайтове и дори издадени книги, като за съжаление те не са преведени на Български.

  5. За сега всичко звучи отлично – има ли нещо което скривате от нас? Някой пазари не привличат достатъчно голям интерес от залагащите в Betfair. Понякога няма достатъчно пари от залагащите ‘ЗА’ за да покрият залозите ‘СРЕЩУ’ или обратното няма достатъчно залагащи ‘СРЕЩУ’ за да покрият залозите ‘ЗА’. В този случай някой по големи залози може да останат частично непокрити (това се случва изключително рядко). Хората които искат да залагат големи суми е добре да се насочат към по популярни пазари като най-силните футболни първенства, най-добрите тенис турнири и конни състезания.

Отговорна игра 18+

Коментирайте прогнозите сега

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: